Visum

Visum Turkije

Een e-Visa is een officieel document waarmee u toegang verkrijgt tot Turkije en binnen Turkije kunt reizen. Een e-Visa is het alternatief voor de visa die wordt uitgegeven door de douane in Turkije. Per oktober 2015 is het niet meer mogelijk om een visum bij de Turkse douane te verkrijgen en worden enkel e-Visa geaccepteerd. ABCN helpt u en uw familie bij het verkrijgen van een e-Visa. Tevens is het mogelijk een regeling te treffen voor groepen. De visa zijn meestal direct te verkrijgen waardoor u niet lang hoeft te wachten voor u op reis gaat.

Via de websites van de overheid kunt u toegang verkrijgen tot het e-Visasysteem. Echter kunt u via ABCN profiteren van enkele voordelen tegen lage verwerkingskosten.

 • De overheid accepteert alleen een credit card terwijl ABCN alle betalingsmethoden accepteert, inclusief contante betalingen.
 • De diensten van de overheid worden verleend in het Engels en Turks. Wij verlenen onze diensten in het Nederlands, Turks en Engels.
 • Wij zijn "echte mensen" die uw vragen direct kunnen beantwoorden, net als bij het boeken van een reis via een bureau. U hoeft geen pagina's met vragen en antwoorden door te lezen.
 • Binnen de websites van de overheid wordt u niet de garantie geboden dat er geen fouten kunnen worden gemaakt bij het invullen van een online formulier. Bij ons bent u zeker dat de aanvraag nauwkeurig verloopt.
 • Wij drukken uw e-Visa voor u af.
 • Anders dan de website van de overheid en andere websites, hoeft u geen online formulier in te vullen. Wij bewaren uw gegevens niet binnen ons systeem en waarborgen uw privacy.
 • Wij bieden u bruikbare informatie omtrent uw reis en indien gewenst bieden wij u advies omtrent verzekeringen gebaseerd op uw bestemming en duur van de reis.
 • De websites van de overheid en andere websites kunnen u geen persoonlijke ondersteuning bieden. Uiteraard bieden wij wel persoonlijke ondersteuning.

Enkele feiten over de E-Visa

 • Een E-visa is geldig gedurende 90 dagen. Binnen deze 90 dagen kunt u op elk moment uw reis beginnen, ongeacht de gegevens die u heeft opgegeven tijdens uw aanvraag of de gegevens op uw ticket.
 • Uw paspoort dient minstens zes maanden geldig te zijn.
 • Indien u niet kunt reizen binnen deze 90 dagen, kunt u probleemloos een nieuwe e-Visa aanvragen.
 • Wij bewaren uw persoonlijke gegevens niet binnen ons systeem, dus hoeft u zch geen zorgen te maken over uw privacy. De Turkse overheid verkoopt geen informatie en deelt geen informatie vanuit hun systeem indien het niet van belang is voor uw toegang tot Turkije.
 • Een E-Visa is vereist voor iedere persoon die Turkije wenst binnen te komen.
 • U kunt op ieder moment voor uw reis een e-Visa aanvragen. Echter adviseren wij u om uw e-Visa minstens 48 voor uw vertrek te regelen.
 • U kunt een aanvraag voor maximaal tien familieleden indienen. Voor een aanvraag voor een groep ligt het aantal tussen de tien en 300 personen.

Alhoewel we gedetailleerde informatie bieden over alle stappen, blijft het simpel: neem uw paspoort en de paspoorten van uw familieleden mee wanneer u ons bezoekt; verricht uw betaling contant of per IDEAL of credit card; ontvang uw e-Visa.

Voorwaarden visa voor Turkije

Het elektronische visum (e-Visa) vervangt per 17 april 2013 de visumsticker die bij aankomst in Turkije werd verkregen. Een e-Visa kan via de website van de Turkse overheid en bij ABCN worden aangevraagd. De diensten zijn vrijwel hetzelfde, echter vraagt de overheid om een betaling online, terwijl u bij ons de betaling contant of met iDeal kan verrichten. Daarbij dient u via de website van de e-Visa te downloaden, terwijl u bij ons een afgedrukte e-Visa ontvangt. Daarbij helpen wij u bij het selecteren van het juiste visumtype en zorgen wij ervoor dat de juiste gegevens worden opgegeven. Houdt u er wel rekening mee dat de e-Visa alleen geldig wanneer toerisme of handel het doel van de reis is. Voor andere doeleinden, zoals voor werk en studie dient u een visum bij de ambassade of consulaat aan te vragen.

Jaarlijks bezoeken ongeveer twee miljoen mensen uit de Benelux Turkije voor hun vakantie. De meeste mensen verkiezen een all inclusive reis. Een all inclusive service begint bij ons voor de e-Visa. Bij ABCN krijgt u niet te maken met een aanvraagformulier, vele vragen en een betaling met een credit card, etc. Wij helpen u en uw familie met de aanvraag voor een e-Visa zonder gedoe. Tevens is het mogelijk om e-Visa aan te vragen voor grote groepen. Meestal zijn visa direct verkrijgbaar waardoor u niet lang hoeft te wachten voordat u kunt reizen.

De voorwaarden voor de e-Visa zijn verschillend per land. Echter zijn de eisen voor de Benelux eenvoudig: wie de Nederlandse, Belgische of Luxemburgse nationaliteit heeft, kan Turkije binnenkomen met een identiteitsbewijs en een e-Visa, voor zowel een vakantie als een zakenreis. Voor personen met een andere nationaliteit binnen de Benelux kunnen de voorwaarden verschillen.

Aanvraag E-Visa voor een bezoek aan Turkije

Turkije is de Riviera van Europa. Het verkrijgen van een visum ging gepaard met lang wachten op het vliegveld in de hitte. De e-Visa maakt een eind aan dit probleem en biedt bezoekers een snelle toegang naar de droombestemming. U dient te beschikken over een reisdocument dat minstens zes maanden geldig is vanaf de datum waarop u van plan bent naar Turkije te reizen. Afhankelijk van uw nationaliteit, kunnen er meer voorwaarden worden gesteld. Wanneer u opgeeft wat de gewenste vertrekdatum is en welke nationaliteit u heeft, wordt u geïnformeerd over de voorwaarden. Indien u de e-Vise wenst aan te vragen, verzoeken wij u om een afspraak te maken en uw paspoort of ID-kaart mee te nemen (voor mensen met een Europese nationaliteit). Indien u met uw familie of een groep reist, dient u van elke reiziger een paspoort of ID-kaart mee te nemen. Het kan 15 tot 60 minuten duren voordat een aanvraag is verwerkt en goedgekeurd.

Verwerkingskosten en betalingen voor de e-Visa

De verwerkingskosten verschillen per type paspoort en en nationaliteit. Voor wie de Nederlandse, Belgische of Luxemburgse nationaliteit heeft, bedragen de kosten EUR 35,- inclusief de verwerking van het visum en de verwerking. De verwerkingskosten bestaan uit: de kosten van de e-Visa voor de overheid dienstverleningskosten voor de overheid; het afdrukken van de e-Visa; het invoeren en verwerken van de gegevens voor de e-Visa. De verwerkingskosten worden gerekend per persoon, ook wanneer meerdere visa in één keer worden aangevraagd. De kosten kunnen niet worden gerestitueerd. De aanvragen dienen persoonlijk te worden gedaan en betalingen per iDeal, credit card en contant worden geaccepteerd.

E-Visabezorging

Visa zijn documenten met een barcode en een bijschrift ter goedkeuring. Het niet binnen een paspoort te worden opgenomen. Wij leveren een afgedrukte e-Visa en een url per e-mail indien gewenst. Wanneer het verwerken van een aanvraag veel tijd in beslag neemt, kunnen wij u kosteloos de e-Visa per post naar u opsturen.

Toegang tot Turkije

Wanneer u Turkije binnenkomt, kunt u direct doorlopen naar de paspoortcontrole zonder aan te hoeven sluiten bij de visawachtrij. Vanaf nu is dit uw voorrecht. De overheid kan de e-Visa via hun systeem valideren met de informatie op uw paspoort. Het geprinte visum is optioneel. U hoeft zich dus geen zorgen te maken wanneer u uw afgedrukte visum bent kwijtgeraakt in het vliegtuig of op het vliegveld. Eenmaal gevalideerd bent u welkom in Turkije. Let wel op de e-Visa, net als de geprinte e-Visa met een paspoort niet een toegang tot Turkije garanderen. De overheid van Turkije heeft het recht om onder vermelding van de internationale en lokale wetgeving de toegang te weigeren. Met een e-Visa kunt u genieten van uw vakantie of kunt u uw zakenreis afleggen, die binnen 90 dagen na afgifte plaatsvind. De e-Visa geeft geen toestemming om binnen Turkije te studeren, te werken, een missie of officieel werk voor een regering uit te voeren. De e-Visa is alleen bedoeld voor reizen.Uw contactgegevens

Laat uw gegevens achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

6+4=?