Moskeeverzekering

Een verzekeringspakket op maat met continuïteit, uitstekende condities en voorwaarden voor moskeeën in Nederland.

Naar aanleiding van ons overleg met de met verschillende koepelorganisaties is er een inventarisatieonderzoek uitgevoerd. In dit onderzoek hebben wij een risicoanalyse opgesteld, waarbij het gemiddelde risicoprofiel van een moskee naar voren is gekomen. De onderzoeksresultaten hebben geleid tot een gewijzigde perceptie van de risicofactoren bij enkele verzekeraars.

Uiteindelijk heeft het voorgaande geleid tot een verzekeringspakket op maat met continuïteit, uitstekende condities en voorwaarden voor moskeeën in Nederland.

Aansprakelijkheid moskeeën

Moskeebestuurders en leden van een moskeevereniging zijn meestal persoonlijk verzekerd. Een persoonlijke verzekering wil nog niet zeggen dat de verzekering dekkend is voor wat betreft schade of letsel veroorzaakt door een verzekeringsnemer of een derde. Bovendien blijft het moskeebestuur aansprakelijk voor al het geen zich binnen de moskee afspeelt.

ABCN heeft niet benoemde en onvoorziene omstandigheden gebundeld in een collectieve aansprakelijkheidverzekering voor moskeebestuurders en leden van moskeeverenigingen.

Rechtsbijstand moskeeën

Een moskee is in juridische zin ofwel een stichting dan wel een vereniging. De statuten van de stichting of vereniging zijn de huidige juridische ruggengraat van de desbetreffende moskee. Bij juridische kwesties aangaande een moskee werd tot voor kort de rechtspersoon van de betreffende moskee, zijnde een stichting of een vereniging, aangegrepen als basis voor rechtsvervolging- of ontslag.

ABCN heeft een juridische lans willen breken voor moskeeën. Het idee daarbij is dat een moskee een juridische eenheid op zich is. Niet te verwarren met een willekeurige stichting of vereniging. Wij zijn er in geslaagd een collectieve rechtsbijstandsverzekering te ontwikkelen waarin de moskee zelf als rechtspersoon gezien wordt.

Uw voordelen

  • Verzekeringspakket op maat
  • Met continuïteit
  • Uitstekende condities en voorwaarden

Uw contactgegevens

Laat uw gegevens achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

1+10=?